Opplevelser i lofoten

 

Aktiviteter for alle

Padletur med guide til Æsøya utenfor Stamsund

Opplevelsesselskapet Experience Lofoten holder til "vegg i vegg" med Skjærbrygga og tilbyr aktiviteter for grupper, familier samt individuelle reisende.

Aktivitetstilbud:

  • Utleie av kajakk og SUP (stand-up-paddleboard)
  • Utleie av våtdrakter (sommer/vinter) og flytevester
  • Kurs og guide for kajakk/SUP
  • Havfisketurer i kajakk
  • Fjellturer med kjentmann
  • Utleie av småbåt

SUP i havnaIKKE krav til våttkort for kajakk. Kajakkene som leies ut er av typen sit-on-top. Egner seg spesielt godt for nybegynnere og for de med små barn. Er svært stødige! Noen av modellene er spesiallaget for og perfekte for kortere fisketurer.

Nettside for Experience Lofoten

VM i skreifiske

Verdensmesterskapet i skreifiske arrangeres i Svolvær hvert år. I år arrangeres mesterskapet i slutten av mars, og Skjærbrygga kan tilby gode overnattingspriser i forbindelse med arrangementet. Ta kontakt for påmelding innen medio mars.

2010-07-09 15-05-27 raftingSea Rafting

For den litt mer fartsglade typen anbefales sea rafting. Det er en kjempefin opplevelse, og man får sett mye av Lofotfjellene og Lofotnaturen i løpet av en liten tur. Raftingbåten kan ta inntil 12 personer. Skjærbrygga organiserer turer på forespørsel.

Golf - 24 timer i døgnet

golf midnattsolLofoten Golfbane er en 9-hulls seaside linksbane som er lagt naturlig inn i terrenget. Plasseringen ved storhavet med fritt utsyn mot nord og midnattsolen gjør banen til en spesiell opplevelse. Det er omtrent 40 km. fra Stamsund til Lofoten golfbane.

Sightseeing

Guidet busstur rundt i Lofoten byr på mange spennende opplevelser. Med sin plassering midt i Lofoten er Stamsund et fint utgangspunkt for slike turer. En tur til det ytterste punktet i fastlands-Lofoten – Å – eller tur til det mer urbane – Svolvær – byr på mange opplevelser underveis. Vi skreddersyr turer etter behov og ønsker.

Fjelltur

Bare et steinkast fra Skjærbrygga finner man turløyper som tar en med opp i lofotfjellene. Den høyeste toppen i Stamsund heter Steinstinden og er vel 500 moh. Det er merkede turløyper hele veien opp.

Besøk på filetfabrikken JM Johansen

Aker Seafoods filetfabrikk ligger i Stamsund, og her foregår produksjon av ulike fiskesorter hele året. En omvisning på fabrikken er en spennende reise for den som er interessert i hvordan fiskefiletering og foredling foregår. Selv om en ikke er spesielt interessert kan enhver bli fascinert av teknikk og tempo på en dreven filetarbeider!

2010-07-09 15-05-59 foredlingAndre aktiviteter

  • Vikingmuseet på Borg har rekonstruert høvdingen Olaf Tvennumbrunis hus. Borg var ett av 10 - 15 høvdingseter fra jernalderen i Nord-Norge. Arkeologiske undersøkelser har avdekket uvanlig rike funn. Høvdingsetet ble etablert ca. 500 e. Kr. og forlatt rundt år 950. Vikingmuseet er et spennende møte med vikingenes verden.
  • Lofoten Snowboard- & alpinsenter har en topp moderne anlegg i Stamsund, med flombelysning og snøkanon. Bakkens nedfart er på 1700 meter. Alpinbakken er omkranset av velpreparerte turløyper.