skjaerbrygga.no
Ikke søk forbrukslån før du har lest dette

Ikke søk forbrukslån før du har lest dette

Behovet for mer penger er et veldig menneskelig instinkt. Vi ser rundt oss i samfunnet og innser at vi har lyst til å kjøpe nye ting. Nye biler, ny hytte, nytt stereoanlegg eller en ferietur til sydlige strøk. Det finnes så utrolig mange ting å la seg friste av.

Problemet er bare at man ikke alltid har penger til å gjennomføre drømmene sine. De fleste av oss har kun én fast inntektsstrøm hver måned. Og den skal dekke boligkostnader, mat, transport og andre faste kostnader. Dette fører til at mange lar seg friste av å søke forbrukslån. Slike lån kan hjelpe deg med å få finansiert drømmeprosjektet ditt.

Men lånet kan også utvikle seg til å bli din verste fiende. I denne artikkelen viser vi deg hva du må tenke på før du søker forbrukslån. Du kan også bruke Payr.no sin oversikt som en referanse.

Billig, presis og effektiv nedbetaling

Veldig mange overser det faktum at de faktisk skal betale ned pengene. Det er tross alt veldig enkelt å ”glemme”. Alt man ser er muligheten til å få noen ekstra tusenlapper inn på kontoen. Det at man må slite med nedbetaling i flere år i etterkant er det, dessverre, mange som ikke gidder å bry seg om. Og det er en uvane som kan koste deg veldig dyrt.

Skaff det beste lånet for deg

Norske forbrukerbanker tilbyr ikke de samme betingelsene. Faktisk er det ganske store forskjeller på norske forbrukslån. Den viktigste forskjellen ligger i gebyr- og rentekostnadene.

Det finnes flere måter å sikre seg det beste forbrukslånet på. Bruk av låneagent er nok den aller beste. Det vil si at du sender inn informasjonen din til Lendo eller Zmarta. Deretter kontakter de ulike banker for å innhente ulike lånetilbud. Etter hvert vil du bli presentert for det lånet som passer deg best. Bruk av låneagent i Norge er som regel gratis.

Hvilken nedbetalingstid behøver du

Hvor mye penger har du til overs hver eneste måned? Hvis svaret er ”null kroner”, så er du mest sannsynlig ikke særlig skikket til å søke lån uten sikkerhet. Grunnen er at nedbetalingen starter ganske umiddelbart etter at du har fått utbetalt pengene.

Du bør alltid ha en klar strategi på hvordan lånet skal nedbetales. Det er derfor to ting du aldri bør gjøre:

– Låne så mye penger at hvert avdrag blir høyere enn det du har råd til å flette inn i månedsbudsjett ditt. Se hva et forbrukslån koster på forbrukslån.no, eller velg å søke direkte hos en megler.
– Låne penger til noe du egentlig ikke trenger.

Låneagent eller gjøre jobben selv

Man bør alltid innhente lånetilbud fra forskjellige banker. Det er en regel som nærmest er hugget i stein. Hvis man blindt søker seg til én forbruksbank, så er sannsynligheten veldig stor for at man går glipp av markedets beste tilbud.

Du skal også huske på at forskjellige banker vil vurdere din søknad ulikt. Noen banker vil kanskje tenke at det er en høy risiko forbundet med å gi deg lån. Da vil du måtte ta til takke med høye rentekostnader. Andre banker vil kanskje vektlegge noen andre faktorer i søknaden din, noe som gir deg en betydelig bedre rente. Husk på at ”normalrenten” på forbrukslån ligger mellom 8 og 35 %. Det er mye å spare på å velge riktig lån.

Spørsmålet blir selvfølgelig: bør du sende inn en søknad til en låneagent eller selv søke lån direkte til forskjellige banker?

Fordelen med å bruke en lånemegler

Det har blitt veldig populært for norske banker å tilby forbrukslån. Derfor kan det være vanskelig å selv finne den banken som gir det beste lånet. Dette har ført til at mange låneagenter har begynt å operere på det norske markedet. Fordelen med å bruke en slik agent er at det er tidsbesparende.

Søke hos banken

Den største fordelen er selvfølgelig at du får kontroll over egne søknader. Du vet nøyaktig hvilke banker du har søkt på, og du står selv ansvarlig for all kommunikasjon. Sjekk ut KLP.no for å lære mer omkring hvordan du søker.

Noen få ideer til slutt

Man kan spare mye penger på å gjøre riktige valg når man søker forbrukslån. Det er viktig å ikke bare hoppe på det første og beste tilbudet. I denne artikkelen har du blant annet lært at:

– Du skal tenke nøye over hvor lang nedbetalingstid du ønsker.
– At du skal sammenligne tilbud fra ulike banker.
– Og at en låneagent kan hjelpe deg med å kontakte ulike forbruksbanker.
– At du kun skal søke forbrukslån når du virkelig har behov for frisk kapital.