skjaerbrygga.no
Lån uten sikkerhet er ikke alltid dyrt

Lån uten sikkerhet er ikke alltid dyrt

Mange har negative tanker om lån uten sikkerhet. Men i noen tilfeller kan et slik lån være en fornuftig og gunstig form for finansiering. Man må forstå hva et forbrukslån er og ikke er, og når man skal bruke det. Hvis man har oversikt over det så kan et forbrukslån være en del av en sunn og fornuftig økonomi. Som med alt annet så handler det om å bruke det med måte, og ikke miste oversikten eller kontrollen.

Det kanskje aller viktigste er å ha en plan for nedbetaling av lånet. Hvis man ikke har mulighet å nedbetale så vil til og med det aller beste lånet bli umulig å betjene. Og omvendt så kan til og med et mindre bra lån være helt greit hvis man klarer å betale det ned raskt. Lag en plan allerede før man tar opp lånet, for å se om man har mulighet å nedbetale det.

Finne et billig tilbud

Hvis man føler seg klar for å ta opp et forbrukslån så er neste steg å finne det beste. Da er det viktig å se på hvilke renter og gebyrer som følger med lånet. Se etter et lån med så lav rente som mulig.

Pass også på ulike former for gebyrer som også kan bli store summer. Se også til at nedbetalingsplanen stemmer overens med det man kan betjene slik at man ikke risikerer å ikke kunne følge den. Husk i tillegg at det er helt uforpliktende å søke.

Noen flere tips

Det aller billigste er selvfølgelig å ikke ta opp et lån i det hele tatt. Men noen ganger så har man ikke noe valg, som ved uforutsette kostnader som et nytt kjøleskap eller fryser.

Og i noen tilfeller så kan man spare penger på å kjøpe for eksempel en reise når det er rimelig og så nedbetale forbrukslånet istedenfor å kjøpe reisen til en mye høyere pris noen måneder senere. Det viktige er å hele tiden ha en plan.